وانیلین

وانیلین چیست ؟
مشخصات فیزیکی و شیمیایی :
- فرمول شیمیایی : C 8 H 8 O 3
- جرم مولی : 152.149 g·mol -1
- ظاهر : جامد سفیدبووانیل، شیرین، بالزامیک، دلپذیر
- تراکم : 1.056 گرم بر سانتی متر 3
- نقطه ذوب : 81 درجه سانتیگراد
- نقطه جوش : 285 درجه سانتیگراد
- حلالیت در آب : 10 گرم در لیتر
مقدمه :
گیاه وانیل در اصل از آمریکای جنوبی بود و توسط فاتح اسپانیایی هرنان کورتس کشف شد. او شاهد نوشیدن یک نوشیدنی شکلاتی با طعم دانه های گیاه وانیل توسط امپراتور آزتک بود. سپس به اروپا بازگردانده شد، جایی که مردم عاشق آن شدند. وانیل ادویه ای از غلاف ارکیده از گیاه وانیل است. بنابراین، وانیلین یا ماده ای که معمولاً در پشت بستنی خود می بینیم چیست؟ وانیلین در واقع مولکولی است که به وانیل بو و طعم متمایز می دهد. وانیلین تنها یکی از 200-250 ماده شیمیایی دیگر درون وانیل است که از گیاه استخراج می شود.
نکته :
استخراج طبیعی طعم وانیل بسیار سخت است، زیرا این گیاه فقط در مناطقی در اطراف استوا که محیط ایده آل است یا در برخی از گلخانه ها رشد می کند. عمدتاً در ماداگاسکار، اندونزی و کومور تولید می شود. گرده افشانی گیاه بسیار سخت است و به زمان زیادی نیاز دارد زیرا فقط با دست انجام می شود. همچنین مدتی طول می کشد تا گیاه برسد. اما تقاضا برای محصولات با طعم وانیل بسیار زیاد است و فقط در حال افزایش است.
وانیلین عضوی از کلاس بنزآلدئیدهای حامل متوکسی و هیدروکسی به ترتیب در موقعیت های 3 و 4 است. به عنوان یک متابولیت گیاهی، یک عامل ضد التهاب، یک عامل طعم دهنده، یک آنتی اکسیدان و یک ضد تشنج نقش دارد. عضوی از فنل ها، مونو متوکسی بنزن و عضوی از بنزآلدئیدها است.
وانیلین همانطور که از نامش پیداست جزء اصلی طعم دهنده وانیل است. سه اتم اکسیژن در این ترکیب معطر کوچک در گروه های عملکردی مختلف قرار دارند: الکل، آلدهید و اتر. این یک جامد کریستالی سفید رنگ با نقطه ذوب 81-83 درجه سانتیگراد است.
وانیلین :
وانیلین یک ماده شیمیایی طبیعی است که در طبیعت یافت می شود، اما زمانی که به صورت مصنوعی ساخته شود دیگر طبیعی به حساب نمی آید. بنابراین، دانشمندان به دنبال راههای دیگری برای ساخت وانیلین با موجودات زنده هستند تا بتوان آن را طبیعی نامید. آنها به دنبال استفاده از تخمیر اسید فرولیک برای تبدیل بیولوژیکی آن به وانیلین با استفاده از مخمر اصلاح شده ژنتیکی هستند. این نگرانی ها و مشکلات احتمالی خود را دارد، اما چیزی است که هنوز در حال بررسی است. قیمت وانیل طبیعی استخراج شده تقریباً 300 برابر گرانتر از وانیل مصنوعی است. به همین دلیل است که وانیلین طبیعی فقط در موارد خاصی که به آن نیاز دارند استفاده می شود.
وانیلین همچنین یک پسر عموی به نام اتیلوانیلین دارد که تنها با برخی تفاوت های مولکولی کوچک مشابه است. اتیلوانیلین 3-5 قویتر از وانیلین معمولی است اما نسبتاً گران است. می توان آن را همراه با وانیلین معمولی برای تقلید طعم و عطر طبیعی وانیل استفاده کرد.
نکته :
آزتک ها در اوایل قرن شانزدهم از وانیل برای طعم دادن به شکلات استفاده می کردند، اما وانیلین تا سال 1858، زمانی که زیست شیمیدان فرانسوی، نیکلاس تئودور گوبلی، آن را از عصاره وانیل متبلور کرد، جدا نشد. در سال 1874، دانشمندان آلمانی فردیناند تیمان و ویلهلم هارمن ساختار آن را تعیین کردند و آن را از مخروطیان، جزئی از پوست درخت کاج، سنتز کردند.
به امروز: تقریباً تمام وانیلین مورد استفاده در غذاها عمدتاً از مواد اولیه پتروشیمی تولید می شود. اما صنعت غذا در حال تلاش برای برچسب زدن بیشتر و بیشتر محصولات به عنوان ترکیبات “طبیعی” است. این روند صنعت کشاورزی را برای اصلاح ژنتیکی گیاهان برای تولید مقادیر بیشتری وانیلین تحت فشار قرار می دهد. برای اینکه بفهمید چگونه این کار را انجام می دهند، به داستان جلد ملودی بومگاردنر در شماره 12 سپتامبر C&EN مراجعه کنید.
خاصیت :
- وانیلین یک ترکیب طعم دهنده معطر طبیعی است و بخش عمده وانیل از غلاف وانیل پخته شده استخراج می شود.
- این ترکیب طعمدهنده کاربردهای زیادی در نوشیدنیها، غذاها، داروها، عطرها، لوازم آرایشی و بهداشتی دارد و توسط سازمان غذا و دارو (FDA) و همچنین انجمن تولیدکنندگان طعم و عصاره (FEMA) ایمن است .
- وانیلین دارای اثرات دارویی متعددی از جمله ضد سرطان، ضد دیابت، آنتی اکسیدان، ضد داسی، ضد میکروبی، ضد التهابی و از جمله نقش آن به عنوان یک افزودنی غذایی است.
وانیلین و صنعت داروسازی :
همه ما محصولات مورد علاقه خود را با طعم وانیلی مانند شکلات، میلک شیک، شیرینی و چندین کالای پخته دیگر داریم. مورد علاقه من بستنی است! اما وانیلین در موارد بسیار بیشتر از غذاها استفاده می شود. همچنین بخش مهمی از عطرها و داروها است. باور کنید یا نه، 5 درصد وانیلین برای ساخت دارو استفاده می شود. از آن به عنوان واسطه ای برای تولید چندین داروی بسیار مهم مانند آلدومت (برای درمان علائم فشار خون بالا و مشکلات کلیوی استفاده می شود) و L-DOPA (پیش ساز مولکول های مهم مانند آدرنالین) استفاده می شود.
مانند هر چیزی که وارد غذای ما می شود، این سوال مهم است که آیا بی خطر است؟ بله! وانیلین به طور کلی توسط FDA تحت 21 CFR 182.60 (کد مقررات فدرال) ایمن شناخته شده است. وانیل قرن هاست که تقریباً هیچ عارضه جانبی شناخته شده ای استفاده نشده است.
تفاوت بین وانیل و وانیلین چیست؟
گیاه وانیل در اصل از آمریکای جنوبی بود و توسط فاتح اسپانیایی هرنان کورتس کشف شد. او شاهد نوشیدن یک نوشیدنی شکلاتی با طعم دانه های گیاه وانیل توسط امپراتور آزتک بود. سپس به اروپا بازگردانده شد، جایی که مردم عاشق آن شدند. وانیل ادویه ای از غلاف ارکیده از گیاه وانیل است. بنابراین، وانیلین یا ماده ای که معمولاً در پشت بستنی خود می بینیم چیست؟ وانیلین در واقع مولکولی است که به وانیل بو و طعم متمایز می دهد. وانیلین تنها یکی از 200-250 ماده شیمیایی دیگر درون وانیل است که از گیاه استخراج می شود.
استخراج طبیعی طعم وانیل بسیار سخت است، زیرا این گیاه فقط در مناطقی در اطراف استوا که محیط ایده آل است یا در برخی از گلخانه ها رشد می کند. عمدتاً در ماداگاسکار، اندونزی و کومور تولید می شود. گرده افشانی گیاه بسیار سخت است و به زمان زیادی نیاز دارد زیرا فقط با دست انجام می شود. همچنین مدتی طول می کشد تا گیاه برسد. اما تقاضا برای محصولات با طعم وانیل بسیار زیاد است و فقط در حال افزایش است
فروش وانیلین :
شرکت نیلوفر بهداشت داتیس به عنوان یکی از برترین شرکت ها در زمینه تولید و عرضه پروتئین های هیدرولیز شده، عصاره و تامین مواد اولیه فعالیت دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین برای خرید وانیلین و تهیه مواد اولیه باکیفیت می توانید با اطلاعات ما در واحد فروش در ارتباط باشید.
اگر به دنبال وانیلین هستید، با ما تماس بگیرید. ما یکی از واردکنندگان و تامین کننده های پیشرو و حرفه ای ایران در این زمینه هستیم. قیمت رقابتی و خدمات پس از فروش خوب در دسترس است.
وانیلین در شرکت نیلوفر بهداشت داتیس عرضه می شود و با بسته بندی کارتن 25 کیلویی قابل تامین می باشد.
امکان تامین این ماده در بسته بندی کمتر نیز مقدور می باشد.جهت دريافت نمونه و خريداري وانیلین با شركت نیلوفر بهداشت داتیس تماس بگيريد .
شماره تماس : 55402648 – 021