استویا

استویا :
استویا یک جایگزین شکر است که از برگ های گیاه Stevia rebaudiana آمریکای جنوبی تهیه می شود. برگها حاوی مواد شیمیایی به نام استویول گلیکوزیدها هستند که طعم شیرین بسیار غلیظی دارند.
استویا حدود 200 تا 400 برابر شیرین تر از شکر سفره است و یک شیرین کننده غیر مغذی است، به این معنی که کربوهیدرات، کالری یا مواد مصنوعی ندارد.
صنایع غذایی از برگهای گیاه استویا برای ساختن جایگزینهای شکر بدون کالری و بدون کربوهیدرات استفاده میکنند. در رنگین کمان بسته های موجود در راهروی خواربارفروشی یا روی میز رستوران، معمولاً استویا را در بسته های سبز خواهید یافت.
اما استفاده از استویای شیرین چیز جدیدی نیست. مردم آمریکای جنوبی قرن هاست که از برگ های این گیاه بوته مانند و بوته مانند استفاده می کنند.
شما می توانید استویا را به صورت پودر یا مایع در سوپرمارکت ها و فروشگاه های مواد غذایی طبیعی در راهروهای پخت و پز یا غذای سالم پیدا کنید. این در بستههای tabletop (معمولاً سبز)، قطرههای مایع، قرصهای قابل حل و محصولات قابل قاشق و همچنین مخلوطهای پخت عرضه میشود.
شیرین کننده های استویا چگونه تولید می شوند؟
شیرین کننده های استویا از برگ های گیاه Stevia rebaudiana (Bertoni) که یک درختچه گیاهی بومی آمریکای جنوبی است، گرفته می شود. گیاه استویا صدها سال است که برای مصارف غذایی و دارویی استفاده میشود و برگها و عصارههای خام آن به عنوان مکمل غذایی فروخته میشود. شیرین کننده های استویا با استخراج گلیکوزیدهای استویول از برگ های گیاه استویا و خالص سازی آنها برای حذف برخی از ویژگی های تلخ موجود در عصاره خام ساخته می شوند.
گلیکوزیدهای استویول همگی دارای یک ستون فقرات اساسی مشترک به نام استویول هستند . آنها شامل ترکیباتی مانند استویوزید و بسیاری از اشکال مختلف ریبائودیوزید هستند که رایج ترین آنها rebaudioside A (یا reb A) است. 1 برخی از گلیکوزیدهای استویول نیز از طریق فرآیندهایی به نام تبدیل زیستی و تخمیر ساخته میشوند که امکان تولید طعم بهتر و ربائودیوزیدهای تلخ کمتری مانند reb M را در مقیاس بزرگتر فراهم میکند.
مزایای استویا :
محققان بیش از 100 سال این برگ شیرین را مورد بررسی قرار داده اند . و آنها عمدتا موافق هستند که استفاده از عصاره برگ استویا به عنوان شیرین کننده به طور کلی بی خطر است. برخی تحقیقات همچنین نشان داده اند که استویا ممکن است برخی از فواید سلامتی داشته باشد.
یک مطالعه در سال 2017 می گوید استویا برای افرادی که دیابت، چاقی یا فشار خون بالا دارند بی خطر است. اشاره می کند که جایگزین کردن استویا به جای شکر حتی ممکن است به پیشگیری از این شرایط کمک کند. مطالعات دیگر به پتانسیل استویا به عنوان یک آنتی اکسیدان و برای مبارزه با التهاب اشاره کرده اند. همچنین ممکن است به عملکرد بهتر کلیه ها کمک کند.
برای روشن بودن، FDA استویا را به عنوان درمانی برای هیچ بیماری تایید نکرده است. کل برگ ها، ریشه ها، ساقه ها و سایر قسمت های استویا (استویا خام) مورد تایید FDA نیستند. همین امر در مورد عصاره های خام (زیر 95 درصد خالص) و مکمل های استویا صدق می کند. قبل از استفاده از استویا از ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود بپرسید که آیا یک بیماری پزشکی تشخیص داده شده دارید.
بعد از مصرف برای شیرین کننده های استویا چه اتفاقی می افتد؟
گلیکوزیدهای استویول در قسمت فوقانی دستگاه گوارش جذب نمی شوند و بنابراین به هیچ کالری کمکی نمی کنند و بر سطح گلوکز خون تأثیر نمی گذارند. وقتی میکروب های روده به روده بزرگ می رسند، مولکول های گلوکز را جدا می کنند و از آنها به عنوان منبع انرژی استفاده می کنند. سپس ستون فقرات استویول باقی مانده از طریق ورید باب جذب شده، توسط کبد متابولیزه شده و در ادرار دفع می شود.
آیا کودکان می توانند شیرین کننده های استویا مصرف کنند؟
بله متابولیسم استویا در کودکان سالم همانند بزرگسالان سالم است. به این ترتیب، FDA و JECFA به این نتیجه رسیدهاند که شیرینکنندههای استویا با خلوص بالا برای مصرف کودکان در داخل ADI بیخطر هستند.
آیا افراد مبتلا به دیابت می توانند شیرین کننده های استویا مصرف کنند؟
بله غذاها و نوشیدنیهای ساخته شده با شیرینکنندههای استویا بهعنوان جایگزینی برای غذاها و نوشیدنیهای شیرین شده با قند و به عنوان راهی برای کمک به این افراد برای ارضای میل خود به طعم شیرین و در عین حال مدیریت مصرف کربوهیدرات، به افراد مبتلا به دیابت توصیه میشود. سایر شیرین کننده های مصنوعی علاوه بر استویا شامل میوه راهب، آسه سولفام-K (Ace-K)، ساخارین، آسپارتام و سوکرالوزاست.
عوارض جانبی استویا :
: استویا همچنین ممکن است
- باکتری های سالم معده را تحت تأثیر قرار دهید و باعث ایجاد گاز و نفخ می شود.
- خطر حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش دهید، زیرا اغلب با اریتریتول مخلوط می شود، که مشخص شده است این خطرات را افزایش می دهد.
- مهم است که برچسب های مواد غذایی را بخوانید و بدانید کدام نوع شیرین کننده یا ترکیبی از شیرین کننده ها در آن گنجانده شده است.
خلاصه :
شیرین کننده های استویا شیرین کننده های بدون کالری هستند که می توانند برای کاهش مصرف قندهای افزوده استفاده شوند و در عین حال از لذت بردن از طعم یک چیز شیرین رضایت داشته باشند. در حالی که برخی از انواع شیرین کننده های این دسته کم کالری در نظر گرفته می شوند (مثلا آسپارتام) و برخی دیگر بدون کالری هستند (به عنوان مثال، شیرین کننده های استویا، شیرین کننده های میوه راهب و سوکرالوز)، در مجموع آنها اغلب به عنوان جایگزین های قند با شدت بالا شناخته می شوند. شیرین کننده ها، شیرین کننده های غیر مغذی یا شیرین کننده های کم کالری.
مانند سایر شیرین کننده های بدون کالری، شیرین کننده های استویا به شدت شیرین هستند. شیرین کننده های استویا از 200 تا 350 برابر شیرین تر از شکر متغیر است و به همین دلیل فقط به مقدار کمی از شیرین کننده های استویا برای مطابقت با شیرینی شکر نیاز است.
فروش استویا :
شرکت نیلوفر بهداشت داتیس به عنوان یکی از برترین شرکت هادر زمینه تولید و عرضهپروتئین های هیدرولیز شده، عصاره و تامین مواد اولیه فعالیت دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین برای خرید استویا و تهیه مواد اولیه باکیفیت می توانید با اطلاعات ما در واحد فروش در ارتباط باشید.
اگر به دنبال استویا هستید، با ما تماس بگیرید. ما یکی از واردکنندگان و تامین کننده های پیشرو و حرفه ای ایران در این زمینه هستیم. قیمت رقابتی و خدمات پس از فروش خوب در دسترس است.
استویا در شرکت نیلوفر بهداشت داتیس عرضه می شود و با بسته بندی 25 کیلویی قابل تامین می باشد.
امکان تامین این ماده در بسته بندی کمتر نیز مقدور می باشد.جهت دريافت نمونه و خريداري استویا با شركت نیلوفر بهداشت داتیس تماس بگيريد .