اسانس نعناع :
گیاه نعناع، Mentha spicata، گیاهی علفی چند ساله است که از خانواده گیاهان Lamiaceae است. این گیاه با برگ های سبز تیره تخمی تا نیزه ای شکل و خوشه های انتهایی آن که گل های ریز، یاسی، صورتی و سفید از آن رشد می کنند، مشخص می شود. برگ های این گیاه می تواند بسیار معطر باشد. نعناع بومی اروپا و جنوب آسیای معتدل، یک گیاه رایج آشپزی است که اغلب برای طعم دادن به غذاها و نوشیدنی ها استفاده می شود. اسانس نعناع را می توان منتشر کرد، برای خوشبو کردن نفس استفاده کرد، یا استنشاق کرد یا به صورت موضعی برای عطر خنک و آرامش بخش آن استفاده کرد. اسانس Spearmint Vitality به غذاها و نوشیدنیها طعم گیاهی و نعنایی اضافه میکند و ممکن است در صورت مصرف داخلی، از دستگاه گوارش و سلامت عمومی حمایت کند.
اجزای شیمیایی اصلی : کارون، لیمونن، 1، 8-سینئول، بتا-میرسن
ماده شیمیایی اصلی نعناع کارون است. کاروون دارای ستون فقرات مونوترپن است و بخشی از گروه عملکردی کتون است. کاروون حاوی خواص انرژی بخش است که به شدت به توانایی های نعناع در بهبود خلق و خوی کمک می کند. بر اساس مطالعهای که اخیراً توسط دانشمندان علوم اعصاب برزیلی منتشر شده است، نوع کارون ((R)-(-)-کارون) موجود در نعناع، در یک مطالعه تجربی بالینی، اثر آرام بخش معنیداری را در برابر حالت شدید هیجان نشان داد. این به این باور کمک میکند که نعناع ممکن است از عملکرد سالم سیستم عصبی پشتیبانی کند
اسانس نعناع از یک گیاه چند ساله که 11 تا 40 اینچ رشد می کند و در آب و هوای معتدل شکوفا می شود، تهیه می شود. به دلیل طعم نعناع و تقویت نفس تازه به طور گسترده در لثه ها، آب نبات ها و محصولات دندانپزشکی استفاده می شود. نعناع نیز قرن هاست که به دلیل فواید گوارشی آن در داخل مورد استفاده قرار می گرفته است.
اسانس نعناع با روغن نعناع متفاوت است و به عنوان یک گزینه ملایم تر برای استفاده موضعی در کودکان و افرادی که پوست حساس دارند، عمل می کند. رایحه شیرین و با طراوت آن نشاط آور است و آن را برای انتشار در حین کار یا مطالعه ایده آل می کند. هنگام پخت و پز، روغن نعناع اغلب در سالادها، نوشیدنی ها و دسرها استفاده می شود، اما می توان آن را به سس های سالاد خانگی و مارینادهای گوشت نیز اضافه کرد. نعناع که معمولاً به خاطر طعم آن شناخته می شود، گیاهی چند ساله است که طعم و عطری شیرین و نعنایی ارائه می دهد. برای سالها، نعناع در صنایع آب نبات، آدامس و محصولات دندانپزشکی به دلیل طعم مطلوب و خواص خوشبوکنندهاش رشد کرده است. اسانس نعناع همچنین تنفس تازه را تقویت می کند و اغلب در پخت و پز و پخت برای تهیه سس سالاد، نوشیدنی، دسر و ماریناد گوشت استفاده می شود. از نظر معطر، رایحه پاک کننده و انرژی بخش اسانس نعناع حس تمرکز را تشویق می کند و در عین حال خلق و خو را بهبود می بخشد. روغن نعناع همچنین میتواند به هضم غذا کمک کند و به کاهش ناراحتیهای معده گاه به گاه کمک کند. برای به دست آوردن حداکثر قدرت اسانس، گیاه اسانس باید در محیط بهینه خود توسط کشاورزان ماهر و آگاه کشت و برداشت شود.
ویژگی ها و مزایا اسانس نعناع :
- دارای رایحه خنک و نعنایی است که در صورت نیاز مستقیماً از بطری استشمام می شود
- رایحه ای تازه و خنک به لوسیون ها، روغن های بدن و سایر محصولات مراقبت شخصی اضافه می کند
- ممکن است در صورت مصرف داخلی، دستگاه گوارش و سلامت عمومی را پشتیبانی کند
- می توان آن را به آب یا نوشیدنی های دیگر اضافه کرد تا طعم طراوت بخشی به آن اضافه شود
- اسانس نعناع هضم غذا را بهبود می بخشد و به کاهش ناراحتی های معده در صورت استفاده داخلی کمک می کند.
- روغن نعناع رایحه ای به یاد ماندنی ارائه می دهد.
- اسانس نعناع دهان را تمیز می کند و تنفس تازه را تقویت می کند.
روغن هایی که به خوبی با روغن نعناع ترکیب می شوند:
اسانس نعناع به خوبی با اسانس های اسطوخودوس ، رزماری ، ریحان ، نعناع فلفلی و اکالیپتوس برای انتشار ترکیب می شود.