ساخارین

ساخارین
مشخصات فیزیکی وشیمیایی :
- فرمول شیمیایی : C 7 H 5 N O 3 S
- جرم مولی : 183.18 g·mol -1
- ظاهر : جامد کریستالی سفید
- تراکم : 0.828 گرم بر سانتی متر 3
- نقطه ذوب : 228.8 تا 229.7 درجه سانتی گراد
- حلالیت در آب : 1 گرم در 290 میلی لیتر
- اسیدیته : ( p Ka )1.6
ساخارین :
ساخارین اولین شیرین کننده غیر مغذی تجاری بود. در سال 1879 توسط کنستانتین فالبرگ در آزمایشگاه ایرا رمسن در دانشگاه جان هاپکینز (بالتیمور) کشف شد.در آزمایشگاه با اکسید کردن مواد شیمیایی O-toluene sulfonamide یا انیدرید فتالیک ساخته می شود. شبیه پودر کریستالی و سفید است.
ساخارین یک بنزیزوتیازول 1،2 است که یک گروه کتو در موقعیت 3 و دو جایگزین اکسو در موقعیت 1 دارد. به عنوان یک شیرین کننده مصنوعی استفاده می شود. به عنوان یک عامل شیرین کننده، یک زنوبیوتیک و یک آلاینده محیطی نقش دارد. این یک 1،2-بنزیوتیازول و یک N-sulfonylcarboxamide است.
ساخارین یکی از قدیمی ترین شیرین کننده های مصنوعی موجود در بازار است. در واقع، بیش از 100 سال است که برای شیرین کردن غذاها و نوشیدنی ها استفاده می شود.
با این حال، تا دهه 60 و 70 بود که به عنوان جایگزین شکر رایج شد.برخی می گویند که جایگزینی شکر با ساخارین به کاهش وزن، دیابت و سلامت دندان ها کمک می کند.
خاصیت :
ساخارین معمولاً به عنوان جایگزین قند استفاده می شود زیرا حاوی کالری یا کربوهیدرات نیست . انسان ها نمی توانند ساخارین را تجزیه کنند، بنابراین بدن شما بدون تغییر باقی می ماند.
حدود 300 تا 400 برابر شیرین تر از شکر معمولی است، بنابراین برای داشتن طعم شیرین فقط به مقدار کمی نیاز دارید.
با این حال، می تواند طعم ناخوشایند و تلخی داشته باشد. به همین دلیل است که ساخارین اغلب با سایر شیرین کننده های کم کالری یا صفر مخلوط می شود.
کاربرد :
- ساخارین گاهی اوقات با آسپارتام ، یکی دیگر از شیرین کننده های کم کالری که معمولا در نوشیدنی های رژیمی گازدار یافت می شود، ترکیب می شود.
- تولید کنندگان مواد غذایی اغلب از ساخارین استفاده می کنند زیرا نسبتاً پایدار است و ماندگاری طولانی دارد. مصرف آن حتی پس از سال ها نگهداری بی خطر است.
- علاوه بر نوشیدنی های رژیمی گازدار، ساخارین برای شیرین کردن آب نبات ها، مرباها، ژله ها و کلوچه های کم کالری استفاده می شود. همچنین در بسیاری از داروها استفاده می شود.
- ساخارین را می توان مشابه شکر سفره برای پاشیدن روی مواد غذایی مانند غلات یا میوه استفاده کرد یا به عنوان جایگزین شکر در قهوه یا هنگام پخت استفاده کرد.
فواید و مضرات سدیم ساخارین :
- کمک به کاهش وزن: استفاده از این شیرین کننده بدون کالری به جای شکر طبیعی ممکن است به جلوگیری از چاقی کمک کند. با خوردن غذاهایی با ساخارین کم کالری به جای غذاهای با قندهای پرکالری، می توانید میزان کالری دریافتی خود را کنترل کنید.
- پیشگیری از حفره :قند طبیعی یکی از مهم ترین علل مشکلات سلامت دهان و دندان است . هنگامی که در داخل دهان شما تجزیه می شود، باکتری های موجود در پلاک اسیدهایی را آزاد می کنند که به مینای دندان آسیب می زند. از طرف دیگر، ساخارین در دهان تخمیر نمی شود. خوردن ساخارین به جای شکر می تواند به محافظت از دندان های شما در برابر پوسیدگی کمک کند، به شرطی که مراقب سایر مواد غذایی خود باشید و عادات بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید.
- تنظیم احتمالی قند خون :بدن انسان نمی تواند ساخارین را متابولیزه کند. بنابراین، قند خون شما پس از مصرف آن افزایش نمی یابد. این ویژگی باعث میشود ساخارین برای افراد مبتلا به دیابت ایدهآل به نظر برسد، اما تحقیقات در مورد اثرات واقعی ساخارین بر قند خون تاکنون شواهد قطعی ندارد.
- عدم تعادل باکتری های روده: یکی از معایب استفاده از ساخارین این است که برخی از مطالعات نشان می دهد که مقادیر زیاد ساخارین ممکن است بر تعادل باکتری ها در روده شما تأثیر منفی بگذارد. تغییرات میکروبی در روده ممکن است منجر به دیابت نوع 2 ، چاقی و در موارد نادر سرطان شود.
منابع ساخارین :
- ساخارین در طیف گسترده ای از غذاها و نوشیدنی های رژیمی یافت می شود. همچنین به عنوان شیرین کننده سفره استفاده می شود.
- ساخارین اغلب در محصولات پخته شده، مربا، ژله، آدامس، میوه های کنسرو شده، آب نبات، رویه های دسر و سس های سالاد استفاده می شود.
- همچنین در محصولات آرایشی از جمله خمیر دندان و دهانشویه نیز یافت می شود. علاوه بر این، این یک عنصر رایج در داروها، ویتامین ها و داروها است.
- ساخارین یک شیرین کننده معمولی است. همچنین در نوشیدنی های رژیمی و غذاهای کم کالری و همچنین ویتامین ها و داروها یافت می شود.
خلاصه :
ساخارین یک شیرین کننده مصنوعی با کالری صفر است. 300 تا 400 برابر شیرین تر از شکر است و معمولاً برای جایگزینی آن استفاده می شود.
کدام شیرین کننده برای دندان بهتر است؟
آیا ساخارین قند خون را افزایش می دهد؟
ایمنی :
مطالعات مشاهده ای روی انسان ها هیچ مدرکی مبنی بر اینکه ساخارین باعث سرطان یا آسیب به سلامت انسان می شود، پیدا نکرده است.اکثر مقامات بهداشتی موافق هستند که ساخارین برای مصرف انسان بی خطر است . و جایگزینی شکر با شیرین کننده های مصنوعی مانند ساخارین ممکن است فوایدی برای کاهش وزن داشته باشد. ساخارین یکی از قدیمی ترین شیرین کننده های مصنوعی موجود در بازار است. در واقع، بیش از 100 سال است که برای شیرین کردن غذاها و نوشیدنی ها استفاده می شود.
فروش ساخارین :
شرکت نیلوفر بهداشت داتیس به عنوان یکی از برترین شرکت ها در زمینه تولید و عرضه پروتئین های هیدرولیز شده، عصاره و تامین مواد اولیه فعالیت دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین برای خرید ساخارین و تهیه مواد اولیه باکیفیت می توانید با اطلاعات ما در واحد فروش در ارتباط باشید.
اگر به دنبال ساخارین هستید، با ما تماس بگیرید. ما یکی از واردکنندگان و تامین کننده های پیشرو و حرفه ای ایران در این زمینه هستیم. قیمت رقابتی و خدمات پس از فروش خوب در دسترس است.
ساخارین در شرکت نیلوفر بهداشت داتیس عرضه می شود و با بسته بندی 25 کیلویی قابل تامین می باشد.
امکان تامین این ماده در بسته بندی کمتر نیز مقدور می باشد.جهت دريافت نمونه و خريداري ساخارین با شركت نیلوفر بهداشت داتیس تماس بگيريد .