اسید سیتریک آبدار چیست ؟
مشخصات فیزیکی و شیمیایی :
فرمول مولکولی : C 6 H 10 O 8
شکل ظاهری : پودر جامد سفید رنگ
شکل ظاهری : کریستال سفید رنگ
حلالیت : در آب117.43 g/100 mL (10 °C) اسیدیته۳.۳
نقطه ذوب : 135 °C
نقطه جوش : 175 °C
مترادف ها : مونوهیدرات اسید سیتریک ، هیدرات اسید سیتریک ، هیدرات 2-هیدروکسی پروپان-تری کربوکسیلیک اسید، اسید سیتریک، مونوهیدرات
وزن مولکولی : 210.14 گرم در مول
چگالی : 1.5 گرم بر سانتی متر مکعب
انحلال : بسیار محلول در آب
از نظر شیمیایی و میکروبیولوژیکی پایدار است
کاملا زیست تخریب پذیر
به شدت اسیدی (pH در محلول 5 درصد تقریباً 1.8)
2 نوع اسید سیتریک چیست؟
اسید سیتریک آبدار :
اسید سیتریک یک اسید میوه طبیعی است که به صورت تجاری از تخمیر میکروبی یک بستر کربوهیدرات تولید می شود. اسید سیتریک پرمصرف ترین اسید آلی و عامل کنترل pH در غذاها ، نوشیدنی ها ، داروها و کاربردهای فنی است.
اسید سیتریک مونوهیدرات یک اسید تری کربوکسیلیک است که در مرکبات یافت می شود. اسید سیتریک به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی به عنوان یک ماده کمکی در آماده سازی های دارویی استفاده می شود. پایداری مواد فعال را حفظ می کند و به عنوان نگهدارنده استفاده می شود. همچنین به عنوان اسیدولانت برای کنترل pH استفاده می شود و با کیلیت کردن کلسیم در خون به عنوان یک ضد انعقاد عمل می کند.
اسید سیتریک مونوهیدرات به دلیل خواص آنتی اکسیدانی به عنوان یک ماده کمکی در آماده سازی های دارویی استفاده می شود. پایداری مواد فعال را حفظ می کند و به عنوان نگهدارنده استفاده می شود. همچنین به عنوان اسیدولانت برای کنترل pH استفاده می شود و با کیلیت کردن کلسیم در خون به عنوان یک ضد انعقاد عمل می کند. در صنایع غذایی، اسید سیتریک عمدتاً به عنوان طعم دهنده و عامل نگهدارنده، به ویژه در نوشابه ها و آب نبات ها استفاده می شود.
اسید سیتریک مونوهیدرات حاوی مولکولهای آب است. یعنی دارای یک مولکول آب متناظر با یک مولکول اسید سیتریک میباشد. به این تناظر مولکولی «آب متبلور» میگویند، بنابراین اسید سیتریک آبدار از طریق تبلور با آب سرد تشکیل میشود. اسید سیتریک هیدراته برخلاف تصور رایج عمومی، بهتنهایی عامل نگهدارنده نیست. اما افزودن حتی مقدار کمی از آن، سطح pH را بهطور قابلتوجهی کاهش میدهد و یک محیط اسیدی ایجاد میکند.
خواص اسید سیتریک آبدار :
- تنظیم کننده PH
- اسیدی کننده
- عامل کیلیت
- عامل بافر
- تقویت کننده طعم
- کند کننده
- تثبیت کننده
- آنتی اکسیدان
کاربرد اسید سیتریک آبدار :
اسید سیتریک آبدار اغلب به عنوان یک نگهدارنده برای حفظ ثبات مواد فعال در یک محصول استفاده می شود و برای استفاده در صنایع مختلف، مانند:
- دارویی
- غذا و نوشیدنی
- لوازم آرایشی و بهداشتی
- صنعتی
رایج ترین کاربردهای اسید سیتریک چیست؟
کاربرد اسید سیتریک در مواد شوینده و بهداشتی :
• یکی از موارد مصرفی که شاید کمتر شنیده باشید استفاده از اسید سیتریک به عنوان عامل تمیزکننده و ضدچروک در شوینده های مختلف است. از آنجا که سیترات در طبیعت به راحتی تجزیه می شود، آن را جایگزین مناسبی برای فسفات موجود در انواع پاک کننده ها مانند پودرها، پاک کننده سطوح و حتی محلول های ظرفشویی و لباسشویی معرفی کرده اند.
کاربرد اسید سیتریک آبدار :
در سالهای اخیر در انواع صنایع شوینده و همچنین در صنایع آرایشی به صورت گسترده این ترکیب کاربرد بسیاری دارد. در بسیاری از لوازم آرایشی و محصولات مراقبت شخصی به نام یک نگهدارنده و جهت تنظیم کردن تعادل ph استفاده میشود.
در صنایع غذایی بیشتر به نام اسید آلی و عامل کنترل کننده PH ، طعم دهنده و نگهدارنده انواع کمپوتها و نوشیدنی ها و در بسیاری از محصولات لبنی و انواع بستنی ها به نام یک عامل امولسیفایر و همینطور نمک این اسید کاربردی باعث جلوگیری کردن از جدا شدن چربی های پنیر میشود و در نهایت مدت زمان برش انعطاف پنیر را زیاد می کند.
امروزه به صورت وسیعی اسید سیتریک آبدار در اغلب صنایع دارویی کاربرد ویژه ای داشته است. ازجمله اینکه این ماده در تهیه کردن انواع قرص های جوشان برای تنظیم کردن pH ماتریس های قرص کاربرد مهمی دارد.
از اسیدسیتریک میتواند به جهت یک آنتی اکسیدان و تنظیم کردن ph در کشاورزی، خوراک دام، طیور همچون خوراک جوجههای گوشتی و خوراک جوجهها استفاده می گردد.
عملکرد اسید سیتریک در فرمولاسیون چیست؟
تفاوت اسید سیتریک آبدار و اسید سیتریک خشک در چیست ؟
در حالی که اسید سیتریک بی آب فاقد آب تبلور است، اسید سیتریک مونوهیدرات دارای یک مولکول آب است که با هر مولکول اسید سیتریک مرتبط است . علاوه بر این، فرمول شیمیایی سیتریک اسید بی آب C6H8O7 و فرمول شیمیایی اسید سیتریک مونوهیدرات C6H8O7·H2O است.
به طور کلی ترکیبات شیمیایی به هنگام تشکیل کریستال های خود مقادیر مختلفی مولکول آب جذب می کنند. به گونه ای که در فرم آنهیدروز یا خشک هیچ مولکول آب در ترکیب وجود ندارد و در فرم مونوهیدرات یک مولکول آب در هر مولکول از ساختار ترکیب شیمیایی وجود دارد.
در اسید استیک نیز تفاوت بین اسید استیک آبدار و اسید سیتریک خشک وجود مولکول آب در ساختار مولکولی آن است. تفاوت در ساختار مولکولی باعث تفاوت در ساختار و برخی از خواص می شود. به عنوان مثال اسید سیتریک آبدار به صورت کریستالی و اسید سیتریک خشک به صورت پودری تولید می شود.
یکی دیگر از تفاوت ها در شیوه تولید محصول است. بدین صورت که اسید سیتریک خشک از تبلور آب گرم و اسید سیتریک آبدار از تبلور آب سرد حاصل می شود.
با توجه به ساختار و ویژگی های اسید سیتریک آبدار و خشک تقریبا موارد مصرف متفاوتی هم برای آن ها تعریف شده است. به عنوان مثال اسید سیتریک آبدار در انواع نوشیدنی های دارای طعم ترش قابل استفاده است.
نسبت اسید سیتریک به آب چقدر است؟
فروش اسید سیتریک آبدار :
شرکت نیلوفر بهداشت داتیس به عنوان یکی از برترین شرکت ها در زمینه تولید و عرضه پروتئین های هیدرولیز شده، عصاره و تامین مواد اولیه فعالیت دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین برای خرید اسید سیتریک آبدارو تهیه مواد اولیه باکیفیت می توانید با اطلاعات ما در واحد فروش در ارتباط باشید.
اسید سیتریک آبداردر شرکت نیلوفر بهداشت داتیس عرضه می شود و با بسته بندی 25 کیلویی قابل تامین می باشد.
امکان تامیین این ماده در بسته بندی کمتر نیز مقدور می باشد.
جهت دريافت نمونه و خريداري اسید سیتریک آبداربا شركت نيلوفر بهداشت داتيس تماس بگيريد .
شماره تماس : 09127667534