پروپیونات کلسیم

پروپیونات کلسیم

پروپیونات کلسیم

پروپیونات کلسیم چیست ؟

مشخصات فیزیکی و شیمیایی :

 

فرمول شیمیایی : Ca ( C C O O ) 2

جرم مولی : 186.22 گرم بر مول

حلالیت : کمی محلول در متانول ، اتانول. نامحلول در استون ، بنزن

نقطه ذوب : 300 درجه سانتی گراد

ظاهر : پودر کریستالی سفید یا گرانول در برابر حرارت و نور پایدار است

 

پروپیونات کلسیم :

 

 

کلسیم پروپیونات یک افزودنی غذایی , آرایشی و بهداشتی است که در محصولات پخته شده برای جلوگیری از رشد کپک ها و باکتری ها به ویژه در نان و کیک مجاز است. به دلیل عملکرد دوگانه آن برای جلوگیری از فساد و غنی سازی محصول ترجیح داده می شود.

 

انحلال پذیری :

  • در آب: آزادانه در آب با حلالیت 49 گرم در 100 میلی لیتر (0 درجه سانتیگراد) و 8/55 گرم در 100 میلی لیتر (100 درجه سانتیگراد) حل می شود. این اسید پروپانئیک را که دارای فعالیت ضد میکروبی است جدا می کند.
  • در حلال آلی: کمی محلول در متانول و اتانول، نامحلول در استون و بنزن.

حلالیت در آب یک خاصیت مهم است زیرا فقط نگهدارنده های محلول می توانند در برابر میکروارگانیسم ها اثر ضد میکروبی داشته باشند.  به همین دلیل است که دو ماده نگهدارنده دیگر، اسید بنزوئیک (E210) و اسید سوربیک (E200) به دلیل حلالیت کم در آب و ایجاد نمک در مواد غذایی معمولاً در مواد غذایی استفاده نمی شوند.

 

PH :

مقدار PH نقش مهم دیگری است زیرا مواد نگهدارنده برای فعالیت ضد میکروبی خود به محدوده pH مناسب نیاز دارند. به عبارت دیگر، توانایی پروپیونات کلسیم برای مهار رشد کپک و سایر میکروارگانیسم‌ها در صورت داشتن مقدار PH نامناسب تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

مطالعات نشان می دهد که فعالیت باکتریواستاتیک و قارچی آن در اسید بهتر از محلول خنثی یا کمی قلیایی است، زیرا اثر ضد میکروبی آن به دلیل اسید تفکیک نشده است. در PH زیر 5.5 فعالیت خوبی دارد.

در همین حال، افزودن آن به غذا باعث افزایش PH می شود.

فعالیت ضد میکروبی :

پروپیونات کلسیم نسبت به بنزوات سدیم در برابر کپک ها فعال تر است، اما هیچ گونه فعالیتی در برابر مخمر ندارد، بنابراین برای محصولات نانوایی (مقدار مناسب در غلظت 0.1-0.4٪) که از مخمر به عنوان یک ماده استفاده می کنند، گزینه ایده آلی است.

همچنین می تواند به عنوان بازدارنده کپک و طناب در پنیر، نوشیدنی های غیر الکلی، شیرینی ها، پر کردن، فراستینگ، خمیر تازه، پوسته پیتزا، پودینگ، ژلاتین، مربا، ژله و برخی محصولات گوشتی عمل کند.

اسید پروپیونیک (E280) وارد سلول های کپک می شود و سپس متابولیسم آنزیم را مهار می کند. در عین حال، رشد میکروبی را با رقابت با آلانین یا سایر اسیدهای آمینه ضروری که برای رشد میکروبی مورد نیاز هستند، مهار می کند. این مکانیسم کار پروپیونات کلسیم برای جلوگیری از کپک زدن و سایر میکروارگانیسم ها است.

اسید پروپیونیک نیز یک ماده نگهدارنده است که در غذاهای طبیعی یافت می شود. در مقایسه با پروپیونات کلسیم و پروپیونات سدیم بهترین فعالیت نگهداری را دارد. پروپیونات سدیم نیز به عنوان یک مهار کننده کپک استفاده می شود، اما شکل کلسیم بهتر است زیرا می تواند به کاهش سطح سدیم در غذا کمک کند، همچنین ارزش غذایی کلسیم را تامین می کند.

 

کاربرد :

این ماده به عنوان نگهدارنده در طیف گسترده ای از محصولات از جمله نانوایی، پنیر، گوشت، لبنیات و غیره استفاده می شود. همچنین برای پیشگیری از تب شیر در گاو استفاده می شود.

غذا :

نان به راحتی در محیط گرم و مرطوب و روی تجهیزات آلوده به کپک می شود، اگرچه در طی فرآیند پخت از بین رفته است. پروپیونات کلسیم یک مهارکننده کپک است که معمولاً در نان و سایر محصولات نانوایی مبتنی بر مخمر بدون دخالت در تخمیر آن استفاده می شود زیرا هیچ فعالیتی در برابر مخمر ندارد.

علاوه بر این، می تواند تغذیه کلسیم را تقویت کند.

سدیم پروپیونات برای استفاده در نان یا رول توصیه نمی شود زیرا تخمیر مخمر را به تاخیر می اندازد، اما در نگهداری کیک ها پیشنهاد می شود در حالی که کلسیم (از پروپیونات کلسیم) عملکرد عوامل خمیر کننده شیمیایی کیک را تغییر می دهد.

چگونه از آن در نان استفاده کنیم ؟

معمولاً در طول فرآیند اختلاط خمیر به مواد دیگر اضافه می شود.

چقدر باید استفاده شود ؟

محصولات پخته شده با pH پایین (اسیدیته بالاتر) مانند نان (ph 5.3-5.8)، پنیر (پنیر گرویر سوئیسی PH 5.1 – 6.6) و کیک (کیک فرشته، PH 5.2 – 5.6) به مقادیر کمتری نیاز دارند. محصولات با pH بالاتر مانند شکلات کیک (ph 7.2-7.6) نیاز بیشتری دارند زیرا اسید پروپیونیک تجزیه شده کمتر است.

در دوره‌های رطوبت بالا و دمای بالا، میزان استفاده بیشتر مورد نیاز است.

خوراک

پروپیونات کلسیم همچنین می تواند به عنوان یک مهار کننده کپک عمل کند و تب شیر را برای خوک، نشخوارکنندگان (اسب و گاو)، طیور، ماهی، حیوانات خانگی و سایر خوراک حیوانات درمان کند.

متابولیسم

پروپیونات کلسیم پس از ورود به بدنه خوراک به اسید پروپیونیک و کلسیم هیدرولیز می شود. اسید پروپیونیک یک اسید چرب فرار مهم است که مقدار کمی از آن به اسید لاکتیک تبدیل می‌شود و بقیه پس از اکسیداسیون به گلوکز تبدیل می‌شود یا انرژی می‌دهد. مشاهده می شود که پروپیونات کلسیم یک ماده انرژی زا مهم است.

در همین حال، مکمل کلسیم است که به دندان‌ها، ماهیچه‌ها، اعصاب و سلول‌ها کمک می‌کند تا به طور طبیعی کار کنند و همچنین استخوان‌های قوی را می‌سازند و حفظ می‌کنند.

با خوردن کلسیم پروپیونات چه اتفاقی می افتد ؟

بدن شما پروپیونات کلسیم را ذخیره نمی کند، بنابراین در هیچ یک از سلول های شما تجمع نمی یابد. هنگامی که دستگاه گوارش شما مشغول تجزیه تمام غذاهایی است که می خورید، کلسیم را از اسید پروپیونیک نیز جدا می کند که به راحتی جذب و متابولیزه می شود، درست مانند هر اسید چرب دیگری.

ادعاهای حکایتی وجود دارد مبنی بر اینکه برخی از افراد به پروپیونات کلسیم حساس هستند و ممکن است از سردردهای میگرنی ناشی از قرار گرفتن در معرض غذاهای حاوی این نگهدارنده رنج ببرند. اما تحقیقات علمی کافی وجود ندارد که این ادعا را تأیید کند. البته این بدان معنا نیست که پروپیونات کلسیم باعث سردرد در برخی افراد نمی شود.

 

فروش پروپیونات کلسیم :

شرکت نیلوفر بهداشت داتیس به عنوان یکی از برترین شرکت ها در زمینه تولید و عرضه پروتئین های هیدرولیز شده، عصاره و تامین مواد اولیه فعالیت دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین برای خرید  پروپیونات کلسیم و تهیه مواد اولیه باکیفیت می توانید با اطلاعات ما در واحد فروش در ارتباط باشید.

فروش اینترنتی پروتئین هیدرولیز شده گندم

اگر به دنبال پروپیونات کلسیم هستید، با ما تماس بگیرید. ما یکی از واردکننده های و تامین کنندگان پیشرو و حرفه ای ایران در این زمینه هستیم. قیمت رقابتی و خدمات پس از فروش خوب در دسترس است.

 

پروپیونات کلسیم درشرکت نیلوفر بهداشت داتیس  عرضه می شود و با بسته بندی 25 کیلویی قابل تامین می باشد.

امکان تامین این ماده در بسته بندی کمتر نیز مقدور می باشد.

جهت دريافت نمونه و خريداري پروپیونات کلسیم با شركت نیلوفر بهداشت داتیس تماس بگيريد .

شماره تماس : 09127667534

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *